Gondolatok - hírlevelek

Friss szemmel látni, amit nézel...

2013.11.12.

„Egy huszonéves fiú bámult ki a vonat ablakán.
-Apa nézd, azok ott hátul a fák!
Az apja elmosolyodott. Egy fiatal házaspár ült mellettük és figyelték a fiú gyerekes viselkedését. Ismét kiáltás…

tovább

Hagyni és akarni

2013.10.17.

Akarni valamit, tenni érte, elvárni, hogy bizonyos módon alakuljanak a dolgok, részint jó dolog. Jó, ha vannak céljaid, képed a jövőről, mert ez a „kép” tesz valóban „képes”-sé valamire.
Persze fontos, hogy mit kezdesz azzal, amikor akadályokba ütközöl, mikor nem úgy alakulnak az események ahogy vártad, amikor kicsúszik az irányítás a kezedből.

tovább

Az idő pénz ...

2013.09.08.

„Egy gazdag üzletember egy kis halászfaluban nyaral. A tenger partján üldögélve látja, hogy egy helybéli halász kis csónakján reggel kievez a nyílt vízre, délben visszatér néhány hallal a hálójában, megebédel, és azután csak üldögél a parton napnyugtáig.

tovább

Lassan siess...

2013.05.07.

Egyre gyorsabban, egyre többet, versenyt futva másokkal, önmagunkkal és az idővel – az iskolában, a munkahelyen, otthon, a kapcsolatainkban a tevékenységeinkben. A mi kultúránkban a gyorsaság, a folytonos aktivitás, a hatékonyság szinte egyet jelent az elismeréssel és a sikerrel.

Lehet, hogy a kevesebb sokszor több? Több öröm, több tartalom, több megélés?

tovább

Karácsonyi szösszenet...

2012.12.21.

"A szeretet karácsonykor a szobában van, és akkor lehet meghallani, ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását."

tovább

A szokásaid uralnak vagy szolgálnak?

2012.09.05.

“Ha bizonyos módon cselekszel, szokást formálsz. Ha szokást formálsz, ezzel jellemet teremtesz. Ha jellemet teremtesz, ezzel meghatározod a sorsodat.”
Milyen egyszerűnek tűnik, vagy mégsem az?

tovább

Díszítsük fel a csendet!

2012.06.17.

"Nada Brahma" - a világ hang, és valóban inden élőlény és élettelen dolog rezgésekből áll, minden gondolatnak érzésnek sajátos rezgése van.

tovább

...egy kis szóböjt?

2012.04.04.

"A lélek csendjéhez eljutni, a csend forrásáig eljutni, és így a csend áldásait magunkhoz venni egy különös böjt által lehet, és ezt így mondják: SZÓBÖJT. Amikor tudok csendben maradni, amikor tudok nem visszaszólni, amikor tudom nem keresni a magam igazát, amikor tudok nem harcolni."

tovább

Veled van az "erő"?

2012.01.18.

„Minden egyes nappal írom életem történetét. Vajon pozitív irányban haladok? Ha nem, akkor talán itt az idő, hogy változtassak a dolgokon. Semmit nem tehetek azért, hogy megváltoztassam a múltat, de azt megtehetem, hogy a múltat ne ismételgessem a jelenben.”

tovább

... ki mondja meg a "tutit"?

2011.11.16.

"Az őszinteség nem azt jelenti, hogy kimondunk mindent amit gondolunk, hanem azt, hogy meggondolunk mindent, amit kimondunk."

tovább