Gondolatok - hírlevelek

Mersz hibázni?

2018.01.17.

…mert az iskolában azt tanultuk, hogy a hibák rosszak, pedig...
"Az életben az nyer, aki a legtöbb hibát véti, és tanul belőle - úgy, hogy nem hazudik, nem csal, nem tagadja le, nem okol másokat.”
(Robert T. Kiyosaki)

tovább

Lelkes a rutinod?

2017.11.12.

A minap egy szolgáltatást vettem igénybe, ahol nagy volt a tapasztalat, a rutin, de kicsi a lelkesesedés, a tevékenység öröme. Elvileg megkaptam amit kell, mégis hiányérzetem maradt.
Hiányzott az a valami, ami a nyugodt, derűs lelkesedés által születik meg: a „szívem-lelkem benne van” áramlása, átadása.

tovább

Csak figyu van :)

2017.09.20.

Csak figyu van :)

„ Nem kértem mást, csak hogy figyelj rám
és hallgass meg.
Nem kértem, hogy tanácsolj, semhogy tegyél.”
Agnes Beguin: Ha arra kérlek, hogy hallgass meg...

tovább

A cukisütiség dilemmája

2017.05.23.

„Ha az élet és a kirakat között kellene szemléltetnem a különbséget, akkor a süteményt választanám hozzá példának. Vannak ugye, a cukrászdai műremekek, melyek mindegyike tökéletes, kőkemény, formázott habbal és cseresznyével a tetején, persze, nem biztos, hogy firtatni akarod, miből készültek. Ezzel szemben a házi? Az maga az élet.”
lelekhid.blog.hu

tovább

Az "elég jó" dicsérete

2017.04.12.

Jártál már úgy, hogy addig-addig kerested valamiből a tökéleteset, míg lecsúsztál az elég jóról? Az elég jó vajon megalkuvás vagy realitás? És mi a tökéletes? Az, hogy nincs annál jobb, vagy, hogy téged elégedetté tesz, mert pont elég jó.

tovább

Kitartás vagy kifogás

2017.01.18.

Fültanúja voltam egyszer, két kedves jógás társunk óra előtti beszélgetésének:
- Gondolkodtam, hogy jöjjek-e ma jógázni, mert… - az ellenérvre már nem emlékszem, de biztosan mindenkinek számtalan ötlete van. :)
- Én nem szoktam ezen gondolkodni, egyszerűen jövök - volt a válasz.

tovább

Várni vagy nem várni...

2016.11.27.

“Mit kaphatok holnap, ha ma elvetem a babszemeimet?” A válasz: “Nedves babszemecskéket” A mag törvénye így szól: “Ma ültetsz, és KÉSŐBB aratsz!” Amikor még mindenki magának termelt, valószínűleg ezt az elvet jobban értették. De manapság az instant levesek korát éljük.
(Andrew Matthews – Hallgass a szívedre)

tovább

A kételkedés művészete

2016.09.16.

„Világunkban sokak számára a hit ellentéte a kétkedés. Innét nézve a cél a kétkedés felszámolása. Csakhogy a hit és a kétely nem ellentétek. Gyakran éppen a kétely jelzi, hogy a hitünknek van pulzusa, él és jól van, kutat és keres. A hit és a kétely nem ellentétek, hanem éppenséggel remek táncpartnerek.” – Rob Bell

tovább

Ha én ördög lennék ...

2016.07.29.

Mi a sietés? Gyorsan csinálni valamit? Nem, a gyorsaság nem feltétlenül sietés ...

tovább

Csiga perspektíva

2016.05.29.

Engem mindig elbűvöl, hogy egy adott állapotot az emberek hányféleképpen tudnak megélni...

tovább