Gondolatok - hírlevelek

Jobb ma egy veréb, mint... vagy kockáztatsz?

2015.12.10.

„Kockáztatni nem más, mint egy pillanatra elveszíteni az egyensúlyunkat. Nem kockáztatni nem más, mint elveszíteni önmagunkat. ”
(Kierkegaard)

tovább

Ismered a benned lakó barátot?

2015.11.11.

„A magány a másik hiánya. Az egyedüllét viszont önmagunk jelenléte. Az egyedüllét nagyon pozitív; egy jelenlét, egy túlcsorduló jelenlét. Annyira szétárad a jelenléted, hogy betöltheted vele az egész világegyetemet ...”
Osho

tovább

Hogy emel fel, aki lehúz?

2015.09.13.

A nyári lazább időszak után, ilyenkor szeptemberben, gyakran felgyorsulnak az események, több kihívással, konfliktussal találkozhatunk, aminek persze nem mindig örülünk, pedig micsoda lehetőség... :)

tovább

Hány dioptriás a rózsaszín szemüveged?

2015.09.13.

"Optimista vagyok és realista. Tudod, ha egy ezer méter magasból kiugró ejtőernyősnek nem nyílik ki az ernyője, és mégis abban bízik, hogy életben marad, nem optimista, hanem hülye.
Ejtőernyős is akadt már fönn faágon."
Nagy Bandó András

tovább

Az öröm értelme

2015.08.07.

Mikor csináltál valamit „csak úgy”, önmagad kedvére, örömére, mindenfajta hasznosság nélkül? Kikapcsolva bekapcsolódva. Kapcsolódva önmagadhoz, megélve a jelen pillanatot. Miben tudod megélni ezt az önfeledt örömöt?

tovább

Tudsz nem-et mondani?

2015.05.10.

Voltál már úgy, hogy igent mondtál valamire, amire nem akartál, és ezáltal nemet mondtál a saját igényeidre, érzéseidre, feszültséget és rossz érzést okozva magadnak?

tovább

Mi lesz, ha... nyuszika félelmei :)

2015.04.05.

Volt már olyan, hogy valamibe bele se kezdtél, mert féltél, hogy nem sikerül?

tovább

A megragadás böjtje

2015.02.28.

.. amit nem eszel meg, amit nem veszel meg...

tovább

A változás szendvicse

2015.01.19.

Az újévi fogadalmak, mindig a változásról, a változtatásról szólnak. Íme egy mese, és néhány gondolat a témában:)

tovább

Mit mond a belső hangod?

2014.11.09.

Mennyire határozza meg a vágyaidat, a gátjaidat az, hogy mások mit gondolnak, mit tapasztaltak? És a saját saját múltbéli emlékeid, hogy befolyásolják a jelen pillanat megélését?

tovább