A változás szendvicse

2015.01.19.

Az újévi fogadalmak, mindig a változásról, a változtatásról szólnak. Íme egy mese, és néhány gondolat a témában:)


“Egy építkezésen, amikor megszólalt a jelződuda, a munkások egy kupacba letelepedtek, hogy megebédeljenek. Sam minden alkalommal kinyitotta az ételhordóját és panaszkodni kezdett.

– Hogy a ménkű verje meg! Ez nem lehet igaz, már megint mogyoróvajas-lekváros kenyér. Utálom a mogyoróvajas-lekváros kenyeret!
Sam minden nap siránkozott a szendvicse miatt. Teltek a hetek, és a többi munkást már kezdte idegesíteni ez a nyafogás. Végül az egyik társa így szólt:
– Az ég szerelmére, Sam! Ha utálod a mogyoróvajat és a lekvárt, miért nem mondod meg az asszonynak, hogy valami mást készítsen?
– Milyen asszonynak? – felelte Sam. – Nincs feleségem, magam készítem a szendvicseimet.”
Mindannyian magunknak készítjük a szendvicseinket ebben az életben.”
(Dan Millman – A békés harcos útja)


Milyen változást akarsz az életedben? Lehet, hogy már régóta szeretnél változást a hivatásodban, a munkádban, a kapcsolataidban, a szokásaidban, vagy jó lenne máshol lakni, vagy lehet, hogy csak leadnál néhány kilót, vagy…?


Csak ábrándozol róla, nem csinálva semmit, hogy úgysem rajtad múlik, meg a körülmények, és talán majd egyszer jó lenne, de most nem lehet… vagy teszel érte nap mint nap, akkor is ha nehéz, ha sokáig tart, ha Neked is változni kell érte?
Ha nem, akkor nem is akarod igazán, és ez nem baj, de akkor örülj a szendvicsnek, amit csináltál magadnak :)

VArga ILdi 

vissza