Porckorongsérv és hátfájás kezelése

2013.06.08.

„A szakorvos tisztázza a hátfájdalom okát, amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik, porckorongkopásnak, porckorongsérvnek bizonyul, a nyújtópad használata eredménnyel alkalmazható...”
Dr. Kresák Ilona
Reuma és fizioterápiás főorvosA hátfájás okai

A hátfájás hátterében számtalan betegség rejtőzhet. A mozgásszervi betegségeken kívül izomeredetű és belső szervi eredetű fájdalom is előfordul. A betegek a hátfájást leggyakrabban tompa, mély fájdalomnak érzik, ami a gerinc mozgásakor felerősödik. Köhögés és a nevetés is erősítheti a tüneteket. A legtöbb esetben a panaszok enyhülnek fekvő helyzetben, hiszen a gerinc felszabadul. A fájdalom kisugározhat a farpofába, egyik esetleg mindkét lábba, zsibbadást okozhat.

A gyógyulás folyamata

A kezelőorvos, szakorvos feladata, hogy tisztázza a fájdalom okát. Amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik és porckorong kopásnak, meszesedésnek, porckorong sérvnek, avagy az izomzat görcsös merev állapotának bizonyul a gerincnyújtó pad használata eredménnyel alkalmazható. Rendszeres használat esetén a fájdalomérzete csökkenhet és el is múlhat. A nyújtás következtében a csigolyák eltávolodnak egymástól, a kilépő idegek felszabadulhatnak a nyomás alól, a gerincoszlopa rugalmas állapotba kerülhet. Megszűnhet a porckorong sérves állapota, a gerince újra egészséges és terhelhető lehet.

Forrás: www.kiromed.eu

 

vissza