Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Porckorongsérv és hátfájás kezelése

2013.06.08.

„A szakorvos tisztázza a hátfájdalom okát, amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik, porckorongkopásnak, porckorongsérvnek bizonyul, a nyújtópad használata eredménnyel alkalmazható...”
Dr. Kresák Ilona
Reuma és fizioterápiás főorvos



A hátfájás okai

A hátfájás hátterében számtalan betegség rejtőzhet. A mozgásszervi betegségeken kívül izomeredetű és belső szervi eredetű fájdalom is előfordul. A betegek a hátfájást leggyakrabban tompa, mély fájdalomnak érzik, ami a gerinc mozgásakor felerősödik. Köhögés és a nevetés is erősítheti a tüneteket. A legtöbb esetben a panaszok enyhülnek fekvő helyzetben, hiszen a gerinc felszabadul. A fájdalom kisugározhat a farpofába, egyik esetleg mindkét lábba, zsibbadást okozhat.

A gyógyulás folyamata

A kezelőorvos, szakorvos feladata, hogy tisztázza a fájdalom okát. Amennyiben ez gerinc eredetűnek igazolódik és porckorong kopásnak, meszesedésnek, porckorong sérvnek, avagy az izomzat görcsös merev állapotának bizonyul a gerincnyújtó pad használata eredménnyel alkalmazható. Rendszeres használat esetén a fájdalomérzete csökkenhet és el is múlhat. A nyújtás következtében a csigolyák eltávolodnak egymástól, a kilépő idegek felszabadulhatnak a nyomás alól, a gerincoszlopa rugalmas állapotba kerülhet. Megszűnhet a porckorong sérves állapota, a gerince újra egészséges és terhelhető lehet.

Forrás: www.kiromed.eu

 

vissza

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, NMPT, meditáció

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu