NMPT tanfolyam - természetes mozgásminta tréning, május 25-től

2018.05.13.

NMPT tanfolyam - természetes mozgásminta tréning, május 25-től

- ha fáj a nyakad, hátad, vállad, derekad
- ha el akarod kerülni, hogy az ülőmunka tönkretegyen
- ha gerincbarát módon szeretnél sportolni
- ha nemcsak mástól várod a megoldást, hanem tenni akarsz érte


Az NMPT - természetes mozgásminta tréning - célirányosan az ülőmunka okozta elváltozások korrekciójára fókuszál, melyek a gerincbetegségek fő okai és gyakorta együtt járnak csípő, váll és térdízületi elváltozásokkal.


Amikor  az ember 6-7 évesen iskolába kerül, az emberi test természetes működésével nem igazán kompatibilis tartós ülő pozícióval keményen elkezd dolgozni a tartáshibáin. A görnyedő testtartás miatt pár jellemző lágyrész hamarosan zsugorodni kezd, az izmok már nem, vagy nem pontosan úgy dolgoznak, ahogy a "gyári minta" szerint szükséges lenne és az idegrendszer "kénytelen a mozgások létrehozásához megtanulni" más utakon, más sorrendben használni az izmokat, mint ami ideális lenne.


Aki már rendelkezik a rossz mintákkal, az döntően sport közben is azokat használja, gyakorta csak tovább erősítve a beégetett rossz programokat.

Az NMPT korrekciós modulokban az adott mozdulatban lehetetlenné válik a hibás mintákért felelős feltétlen reflexek működése, így rákényszerül az ideg-izom rendszer, hogy újramodellezze, újra feltanulja a helyes mintákat. (forrás: www.gerinc.hu)

A tanfolyamon - egy kis elmélettel fűszerezve - ezeket a mozdulatokat tanulhatod meg, melyeket aztán napi 5-10 percben ajánlott gyakorolni.
A mozdulatok egyszerűek, de hatékonyságukhoz fontos a precíz, nagy odafigyelést igénylő kivitelezés.

Ezért a tanfolyam kis létszámú, maximum 6 fő :)

Időpont: péntekenként 17.30-18.45-ig, máj. 25., jún. 1., 8., 15.

Részvételi díj: 12 000 Ft / 4 alkalom
Jelentkezés: 5000 Ft előleg  befizetésével, május 23-ig

Szeretettel várlak:
Varga Ildi
30-4455-641

További részletek 

vissza