Kitartás vagy kifogás

2017.01.18.

Fültanúja voltam egyszer, két kedves jógás társunk óra előtti beszélgetésének:
- Gondolkodtam, hogy jöjjek-e ma jógázni, mert… - az ellenérvre már nem emlékszem, de biztosan mindenkinek számtalan ötlete van. :)
- Én nem szoktam ezen gondolkodni, egyszerűen jövök - volt a válasz.A január gyakran egy új kezdet időszaka. Sokan ilyenkor kezdenek új tanulmányokba, beiratkoznak egy tanfolyamra, életmódbeli változtatásokba vágnak bele, aztán ahogy telik-múlik az idő, gyakorta alábbhagy a nagy lelkesedés.Te mit szoktál elengedni, a kifogásokat vagy inkább az elhatározásodat?
Mennyi dolgon akarsz egyszerre változtatni? Figyelsz arra, hogy lesz-e elég időd és energiád akkor is, mikor fáradt vagy, amikor éppen nem vagy lelkes, amikor komoly erőfeszítés kell, hogy kitarts az elhatározásod mellett?
Kipróbáltad már, hogy ha egy bizonyos tevékenységre konkrét időpontot jelölsz ki, és hagyod megvalósulni az adott időkeretben, azzal a többi időd felszabadul és Te megszabadulsz a halogatás nyomasztó érzésétől?Ebben a hónapban a kitartást gyakoroljuk, az aktivitásban és az elengedésben egyaránt. Minden héten lesz egy ászana, melyben átéljük a kitartás élményét.Várlak szeretettel: Varga Ildi

vissza