Derékfájás és lumbágó kezelése

2013.06.09.

„A derékfájdalom nem a kor függvénye… ezekben a betegségekben a gerincnyújtó pad nagyon előnyös és hosszú távon is tünetmentes állapotot idézhet elő.”
Dr. Kresák Ilona
Reuma és fizioterápiás főorvos


Gravitációs gerincnyújtó pad lumbágó kezelésére

Tünetek

Jellemzője, hogy az ágyéki gerincszakaszon fájdalmat, izomfeszülést éreznek, a gerincük bemerevedik. Minden mozgásra hirtelen kialakuló nyilalló jellegű fájdalma van a betegnek. A derékfájást a betegek legtöbbször csak az ágyéki-keresztcsonti gerinc területén jelzik, ritkább esetben a csípőízületbe, farizomzatba sugárzik.

A derékfájás kiváltó okai

A derékfájás, lumbágó hátterében többségében a gerinc kopásos, degeneratív megbetegedése állhat. Ez porckorong rendellenesség, ami lehet kopás, vagy akár porckorongsérv. A derékfájás minden korosztályt érint, de a kiváltó okok között van különbség. Fiatalabb korban a porckorongsérv dominál, idősebb betegek esetében idült csőrösödés, meszesedés tarthatja fenn ezt a fájdalmas állapotot.

A gyógyulás folyamata

A derékfájást és lumbágót okozó betegségeknek a kezelésében a gerincnyújtó pad használata nagyon előnyös, hosszú távon tünetmentes állapotot idézhet elő. Ez a fajta nyújtás egy vákuumos állapotot idéz elő, aminek következtében a becsípődött képletek, ideggyökök felszabadulnak a nyomás alól.

Ez megszünteti az izomfeszülést és az izomfeszülés által kiváltott fájdalmat, a derékfájás enyhül, a gerinc mobilisabbá válik, funkciójában jelentősen javul.

Forrás: www. kiromed.eu

vissza