Salamon Anikó

Salamon Anikó

A Do-in a Nemzetközi Shiatsu Iskolában, váratlanul talált rám 2011-ben. A shiatsu alaptanfolyamon jóleső "tornagyakorlatokat" csináltunk, és nem tudtam, mi ez. Olyasmi volt, mint a jóga (csend, ellazulás), de nem volt olyan nehéz. Leginkább az fogott meg benne, hogy volt idő mindenre. Kopogtattuk az arcunkat és legalább ugyanannyi időnk volt megfigyelni a mozdulataink hatását. Ezeken a Do-in gyakorlásokon megállt az idő, megéreztem a testem, átéltem, ahogy felszabadulnak a testemben megbújó feszültségek. Hálás köszönettel tartozom ezért a tudásért Madocsai Eszternek és Darin Áginak. A Do-in ébresztett rá, hogy tudok változtatni a rugalmasságomon, hogy jóleső érzéseket kelthetek a testemben, hogy átélhetem az egészséges testrészeim megérzésének pillanatait. Hogy nem csak akkor van valamim, amikor fáj... Lassan fogalmazódott meg bennem, hogy tovább szeretném ezt adni és még lassabban jött a bátorság hozzá. Ma már Veresegyházon heti rendszerességgel tartok gyakorló órákat. A célom, hogy minél több ember átélhesse az érzést, hogy ismeri a testét, és képes elindítani benne a gyógyulást. Honlapom: www.salamonaniko.hu


Leírás a Do-inról:

A do-in gyakorlást rendszeresen végezve megőrizhetjük testünk rugalmasságát, fiatalságát. A meridiánok mentén ható gyakorlatok felszabadítják az energiapályákat a testünkben, friss véráramlást biztosítanak tetőtől talpig. Egy do-in órán a teljes testünket átmozgatjuk: nyújtunk, kopogtatunk, masszírozunk, mindent, ami jól esik. A do-in filozófiája a ki- és belégzés egysége, saját határaink megismerése, a mozdulatok határon tartása és a lehetséges fejlődés megvalósítása. Az óra alatt folyamatos vezetéssel végezzük a gyakorlatokat, miközben befelé figyelünk. A rendszeres gyakorlás segíti önismeretünket, belső erőt, stabilitást biztosít és egy olyan tudást ad, amivel a hétköznapokban is ellazulhatunk. A teremben matrac, takaró és párna is rendelkezésre áll, kényelmes ruhában, zokniban érdemes jönni.

ÉVA-klub:

A klubfoglalkozásokon kicsit rövidebb (kb. 45 perc) do-in gyakorlást ölel körbe a megérkezésre és a továbbindulásra szánt idő. A visszatérő résztvevők (vagy egyszeri látogatók) az OH-kártyák segítségével letehetik aktuális problémáikat, kihívásaikat, hogy a gyakorlás még hatékonyabban valósulhasson meg. A relaxáció után ahelyett, hogy szaladnánk a dolgunkra, ismét a kártyákhoz fordulunk: ezúttal útravalót kérünk a hogyan továbbhoz. A klubot a hétköznapi do-in órák hívták életre, azzal a nem titkolt céllal, hogy egy női körbe engedhessük bele magunkat, és egymástól is kaphassunk (és egymásnak is adhassunk) energiát.

Egyéni pihentető meridiánkezelés

A japán hagyományokon alapuló shiatsu masszázs a teljes test kezelését jelenti kb. 50-55 percben. Rövid állapotfelmérés után ruhában, a földön fekve történik a kezelés. A ringatások hatására ellazul a test, bekapcsol a paraszimpatikus idegrendszer. Mély pihenésre, akár alvásra is számíthatunk.
A kezelés a hát, a lábak és a karok érintésén túl a lábfej, a kézfej, a nyak-váll-fej kezelését is magában foglalja. Hatása 24-48 órán keresztül érezhető.
A kezelés állapottól és igénytől függően havi, kétheti, akár heti rendszerességgel ajánlott. A rendszeres kezelés része az állapotkövetés és tanácsadás: do-in gyakorlatok és az öt elemes megközelítésen alapuló étkezési javaslatok.
Ár: 6000 forint
Egyéni kezelés minden kedden 15 és 18 óra között, előre egyeztetett időpontban:  +36 70 6072879