Így főzök, ezt eszem - főzőtanfolyam, február 19-én 16 órától

2017.01.04.

Nem vagyok egy konyhatündér, de talán mégis. Olyan fürge fajta, aki nem vacakol sokat. Aki szereti, ha az étel egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges és finom. Több mint 25 éve napi szinten főzök. Az ételek velem együtt változnak, beléjük főzöm a változásokat, elengedéseket, beengedéseket.


Egyre többen kerestetek meg azzal a konkrét kérdéssel, hogy mégis mit eszek, hisz annyi mindent nem eszek.  Bár úgy gondoltam, hogy csak született konyhatündérektől érdemes okulni, most mégis engedek az elhívásnak… Hát legyen! :)

Nem akarlak meggyőzni semmiről, csak elmondom a miérteket, a tapasztalataimat, a kételyeimet és a bizonyosságaimat, melyeken keresztül inspirálódhatsz, annyi változásra, amennyire most nyitott vagy.
Lehet, hogy komoly változtatást szeretnél, lehet, hogy csak kipróbálnál néhány dolgot, miközben jórészt megtartod az eddigi étkezési szokásaid.


Továbbá beszélünk az alábbi témákról:
- Alapanyagok: mit, miért, hogyan? (húsmentes, tejmentes, gluténmentes és „egyéb”mentes)
- Aggodalmak: kalcium tejtermékek nélkül? Fehérje és B 12 vitamin hús nélkül?
- Hogy illeszd be a változtatást a saját és a családod életébe? Lemondás és kényszer vagy laza, céltudatos elengedés? A „karibi rettenet” története – melyről mára már felnőtt fiaim tudnának mesélni :)
- Szempontok: finom legyen, egészséges, egyszerűen és gyorsan elkészíthető és mindez magyaros ízvilággal
- Környezetvédelmi és állatbaráti szempontok, akkor is, ha húst eszel.


… és persze főzünk! Elkészítjük és megesszük egy napi menümet:

- reggeli tisztító rituálé útifű koktéllal
- zöldturmix erdő-mező módra és magcsemege
- fermentált falatok akár előételként
- zöldséges hajdinaleves a puritán csoda
- karfiolpörkölt kölessel - talán egy kis fasírtot is rittyentünk mellé - és   magtejfölös uborkasaláta
- lenmagos kókuszgolyó nyers kakaóval doppingolva, józanoknak karobbal

Bár én rögtönözve főzök, de próbálom receptesíteni a műveket, úgyhogy mindent megkaptok: írásban, szóban és ízes, illatos teljes valójában. Főképp azonban irányvonalat adnék, ami mentén haladva kitalálhatod a saját változataidat.

Helyszín: nálam, jelentkezéskor megtudod :)
Részvételi díj: 6 500 Ft, előleg 2 000 Ft
Jelentkezés: 30-4455-641 és az előleg befizetésével
A létszám nagyon limitált, úgyhogy kérlek minél előbb jelezd, ha jönni szeretnél.

Jelenleg várólistáról töltődik  program. 


Szeretettel várlak: Varga ILdi

vissza