Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Óratípusok

 

Hatha jóga

Ezeken az órákon a finomabb nyújtó és lazító gyakorlatok mellett, az erősítő ászanák – testtartások - és a dinamikusabb gyakorlatok valamint a légzőgyakorlatok is helyet kapnak.

A foglalkozást 5 perces elcsendesedéssel kezdjük és 10-15 perces relaxációval fejezzük be.

Ezt válaszd, ha az ellazulást, valamint az aktív erőkifejtést megközelítően hasonló arányban szeretnéd megtapasztalni.

Oktató: Varga Ildi, Vén Anikó

 

 

Dinamikus jóga

Az ászanákat – testhelyzeteket – öt-hat légzésig tartjuk ki, sok napüdvözlettel kombinálva. Álló, ülő, fekvő és fordított testhelyzetű, nyújtó, lazító, erősítő gyakorlatok váltják egymást, melyek növelik a hajlékonyságot, fejlesztik az izomzatot és az állóképességet, szellemileg felfrissítenek és megnyugtatnak.

A foglalkozást 5 perces elcsendesedéssel kezdjük és 10 perces relaxációval fejezzük be.

Ezeket a foglalkozásokat ajánlom, ha szereted a dinamikusabb jógázást és szívesen megtapasztalod a határaidat  a nyújtásoknál, a kitartásoknál és a folyamatosságban egyaránt.

Ha nem mozogsz rendszeresen vagy ha van valami komolyabb egészségügyi problémád,  kérlek válassz a többi óra közül.

Oktató: Varga Ildi

 

Vinyasa Flow jóga

A Vinyasa Flow, mint minden jógagyakorlás, arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében. Az ászanákat sorozatokba rendezve, egy folyamat részeként gyakoroljuk, rövid ideig tartjuk ki, egyik ászanából a másikba irányított légzés és mozgás kíséretében "áramlunk" át. A vinyasa flow arra tanít, hogy legyél tudatában minden lélegzetvételnek éppúgy, mint minden mozdulatnak. Mindez segít abban, hogy a mindennapi életet is egymáshoz kapcsolódó, tudatos tevékenységek soraként éld meg, és felismerd, hogy a mindennapi életed is ugyanolyan, állandó mozgásban és változásban lévő folyamat, mint amit a jógaszőnyegeden átélsz.

Oktató: Vén Anikó, Varga Ildi (hétvégi alkalmi órákon)
 


Ezüst jóga (60 +) - az örök fiataloknak!

"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell..." - éppen ezért jógára fel!
Az ászanák testhelyzetek könnyített változatai gyakorolhatók ezeken az órákon, az életkori sajátosságokat és az egyéni jellemzőket figyelembe véve.

Fokozott hangsúlyt kap az izületek kíméletes, fokozatos átmozgatása, a megrövidült izmok
finom nyújtása és főként a törzs izomzatának erősítése, valamint az egyensúlyérzék  javítása.

Az óra relaxációval zárul, mely a testet és az elmét egyaránt kellemesen ellazítja.
 
A rendszeres gyakorlás hatására nő a mozgékonyság, csökkennek az ízületi fájdalmak és a hátfájás, javul a vérkeringés, az emésztés és a kedélyállapotra is pozitívan hat. :)

Természetesen életkortól függetlenül, bárki választhatja ezt az órát, aki szívesen gyakorolna felsorolt szempontok szerint.

Oktató: Varga Ildi
Gerinctorna

"Annyi idős vagy, amennyi a gerinced." A testtartásod, a mozgásod, sokat elárul a gerinced állapotáról, arról, hogy hogyan is érzed magad a bőrödben.

Sokan sajnos nem mozognak jól, nem veszik figyelembe az egyoldalú terheléseiket, a testi adottságaikat, így sokszor előfordul, hogy bár rendszeresen mozognak, mégse az egészségmegőrzés, hanem az ellenkezője következik be.

A rendszeres gerinctornával megelőzhetőek, illetve mérsékelhetők vagy megszüntethetők a modern életformából fakadó gerincbántalmak, és a kedélyre is jó hatással van. 

Intenzíven, de mégis kíméletesen átmozgatjuk a gerincet, sor kerül a helyes testtartáshoz elengedhetetlen izmok nyújtására, erősítésére, így a has és a hátizmok, valamint a váll és a csípő is előtérbe kerül.
Mindez olyan módon, hogy a mozgás valóban a javunkra váljon és örömmel tegyük azt.

Az órát 10-15 perces relaxációval zárjuk.

Oktató: Papp Timi


Jin jóga

…gyertyafény, lágy zene, megpihenés, elengedés, megengedés...
Tölts el egy kis időt ráérősen, meghitten saját magaddal, halld meg mit üzen a tested és a lelked.
Minden testtartásban három-öt percig időzünk, belesüppedve az ellazulásba, szemlélve a légzés könnyed áramlását, átadva magunkat a zene varázsának.

Jin-jang jóga

Az óra jin jógaként indul, de fokozatosan bekapcsolódnak az aktivabb - jang - ászanák is.

A terápiás minőségű, esszenciális illóolajok használata a jógaórán nem csak finom illatokkal teli atmoszférát varázsol, de segít az elmélyülésben,
energetikai rendszerünk kiegyensúlyozásában, segít jelen lenni, érezni, és kinyílni önmagunk felé. Az ászanák hatását felerősíti, támogatja,
a belső munkát megkönnyíti.

Oktató: Vén Anikó


NMPT - természetes mozgáskorrekció

Az NMPT - természetes mozgásminta tréning - célirányosan az ülőmunka okozta elváltozások korrekciójára fókuszál, melyek a gerincbetegségek fő okai és gyakorta együtt járnak csípő, váll és térdízületi elváltozásokkal. 

Aki már rendelkezik a rossz mintákkal, az döntően sport közben is azokat használja, gyakorta csak tovább erősítve a beégetett rossz programokat.

Az NMPT korrekciós modulokban az adott mozdulatban lehetetlenné válik a hibás mintákért felelős feltétlen reflexek működése, így rákényszerül az ideg-izom rendszer, hogy újramodellezze, újra feltanulja a helyes mintákat. (forrás: www.gerinc.hu)

További részletek

Oktató: Varga Ildi

Pilates

"A Pilates órák során megismerjük testünket, mozdulataink erőteljessé, kifinomultabbá és könnyedebbé válnak. Kiemelt szerepet kap a légzéstechnika, valamint a test mélyizomzatának és gravitációs központjának használata.

A Pilates célja, hogy testünk egészséges erőnlétbe kerüljön és elsajátítsuk azt a helyes testtartást, amellyel megerőltetés nélkül, szabadon mozoghatunk saját testsúlyunkkal. A speciálisan kifejlesztett statikus és dinamikus gyakorlat-sorozatok a test vázizomzatát erősítik, mely gerincünk tartásában jelentős szerepet játszik.

A Pilates-módszer előnyei:

- bármely edzettségi fokon és bármely életkorban el lehet kezdeni,
- könnyen elsajátítható és szórakoztató, remek stresszoldó,
- energikusabbá, fiatalosabbá és magabiztosabbá tesz,
- zsírt éget, karcsúsít, szálkás, feszes izmokat formál,
- csökkenti a szívinfarktus, cukorbetegség, magas vérnyomás, vastagbélrák, kedélybetegségek kialakulásának veszélyét,
- segítséget nyújt a csontritkulás megelőzésében,
- a speciális légzéstechnika fokozza a szervezet oxigénellátását,
- növeli az erőnlétet, javítja az állóképességet,
- fokozza a vérkeringést és serkenti az anyagcserét"

Oktató: Halász Berni

Órarend 

Do-in

Önmasszázs technikák, légzőgyakorlatok, kopogtatások, nyújtások, relaxáció...

A do-in gyakorlást rendszeresen végezve megőrizhetjük testünk rugalmasságát, fiatalságát. A meridiánok mentén ható gyakorlatok felszabadítják az energiapályákat a testünkben, friss véráramlást biztosítanak tetőtől talpig. Egy do-in órán a teljes testünket átmozgatjuk: nyújtunk, kopogtatunk, masszírozunk, mindent, ami jól esik. A do-in filozófiája a ki- és belégzés egysége, saját határaink megismerése, a mozdulatok határon tartása és a lehetséges fejlődés megvalósítása. Az óra alatt folyamatos vezetéssel végezzük a gyakorlatokat, miközben befelé figyelünk. A rendszeres gyakorlás segíti önismeretünket, belső erőt, stabilitást biztosít és egy olyan tudást ad, amivel a hétköznapokban is ellazulhatunk. A teremben matrac, takaró és párna is rendelkezésre áll, kényelmes ruhában, zokniban érdemes jönni.

ÉVA-klub:

A klubfoglalkozásokon kicsit rövidebb (kb. 45 perc) do-in gyakorlást ölel körbe a megérkezésre és a továbbindulásra szánt idő. A visszatérő résztvevők (vagy egyszeri látogatók) az OH-kártyák segítségével letehetik aktuális problémáikat, kihívásaikat, hogy a gyakorlás még hatékonyabban valósulhasson meg. A relaxáció után ahelyett, hogy szaladnánk a dolgunkra, ismét a kártyákhoz fordulunk: ezúttal útravalót kérünk a hogyan továbbhoz. A klubot a hétköznapi do-in órák hívták életre, azzal a nem titkolt céllal, hogy egy női körbe engedhessük bele magunkat, és egymástól is kaphassunk (és egymásnak is adhassunk) energiát.

Egyéni pihentető meridiánkezelés

A japán hagyományokon alapuló shiatsu masszázs a teljes test kezelését jelenti kb. 50-55 percben. Rövid állapotfelmérés után ruhában, a földön fekve történik a kezelés. A ringatások hatására ellazul a test, bekapcsol a paraszimpatikus idegrendszer. Mély pihenésre, akár alvásra is számíthatunk.
A kezelés a hát, a lábak és a karok érintésén túl a lábfej, a kézfej, a nyak-váll-fej kezelését is magában foglalja. Hatása 24-48 órán keresztül érezhető.
A kezelés állapottól és igénytől függően havi, kétheti, akár heti rendszerességgel ajánlott. A rendszeres kezelés része az állapotkövetés és tanácsadás: do-in gyakorlatok és az öt elemes megközelítésen alapuló étkezési javaslatok.
Ár: 6000 forint

Egyéni kezelés minden kedden 15 és 18 óra között, előre egyeztetett időpontban: Salamon Anikó, tel.: 70/607-2879


Zárt csoport

Ha többet akarsz, ha fontos számodra

- az elmélyülés fokozása, és így a gyorsabb ütemű fejlődés (nem a „nehezebb”-en van a hangsúly, hanem az árnyaláson, finomításon)

- a még több személyes figyelem,

- olyan technikák, alkalmazása, melyekre a nagyobb létszámú, vegyes csoportnál nincs lehetőség (mantra, meditáció, jógafilozófia),

- az állandó összetételű, limitált létszámú csoport (10 fő), ahol a csoport-energia is másképp tud működni :)

Ha valóban többet akarsz, az alábbi feltételekkel tudsz csatlakozni:

A legfontosabb az elkötelezettség, hogy legalább 3 hónapig a gyakorlásnak ezt a módját választod. Nem feltétel, hogy régóta jógázz, de minimum 3 hónap nálam töltött rendszeres jógagyakorlás szükséges a tagsághoz.

Havi díj vállalása, a több kihagyást biztosító bérlet helyett. 

Ha szívesen gyakorolnál a fenti „extrákkal”, kérlek jelezd, beugrónak várólistára tudlak felvenni.

Itt lejjebb képeket is találsz :)

Oktató: Varga Ildi

 

 

 

 

 

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, vinyasa flow jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, do-in, NMPT, Aviva torna

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu