Jóna-Kertész Dóra

Jóna-Kertész Dóra

Kismama jóga


A mozgás már gyermekkorom óta meghatározó szerepet tölt be az életemben. 
6 éves koromtól balettoztam, majd szép lassan többféle táncformával is megismerkedtem köztük a jazz balettel, modern és a latin táncokkal. 20 évesen úgy döntöttem, hogy szeretném, hogy a hobbim legyen a munkám, ezért az IWI-ben elvégeztem a csoportos aerobik oktató képzést és zsírégető, alakformáló és step órákat tartottam hangosan dübörgő, ritmusos zenére.
Aztán sok sok évvel később várandós lettem a kisfiammal és úgy éreztem eljött az elcsendesedés és a befelé fordulás ideje. Elkezdtem Silva-féle agykontroll módszerrel meditálni, ami szép lassan a mindennapi rutin részévé vált, főleg mikor kisfiam megszületése után 14 hónappal kislányom is megszületett. Ekkor jött a teljes káosz és zűrzavar lelki szinten és ekkor látogattam el Varga Ildi órájára ide a stúdióba.
Az első alkalommal tudom az órát figyeltem végig és a lefelé néző kutyánál a nadrágomat igazítottam. Vártam, hogy vége legyen a csendnek. Aztán jött egy még nagyobb káosz és zűrzavar az életemben és akkor már nem vágytam másra, csak a csendre és a befelé figyelésre, hogy kiegyensúlyozott és mosolygós Édesanya legyek.
Idén nyáron határoztam el, hogy már nem csak résztvenni szeretnék az órákon hanem én magam is órát vezetni ezért a Sarasvati Jóga-és Oktató Központban elvégeztem a Kismama és Baba-mama jóga képzést, hogy elsősorban kismamáknak tudjak segíteni, hogy harmonikusan, kétségek és félelem nélkül éljék meg azt a csodálatos 9 hónapot. Mert ez az időszak igenis lehet csodás, ha képesek vagyunk átadni magunkat a "más" állapotnak és ezzel a hozzáállással a szülést is fájdalommentesen tudjuk megélni. 
Kismama jóga órám hagyományos jógagyakorlatok és szülést megkönnyítő lágy mozdulatok ötvözete, amelynek célja a várandósság alatt felmerülő problémák enyhítése, izületek mozgékonyságának javítása, az izmok és a gát izmainak erősítése. Az óra légzőgyakorlattal és vezetett meditációval zárul.
 A várandósság 36.hete után pedig szülés felkészítő tanfolyam keretében készítem fel a kismamákat (és kispapákat:) a fájdalommentes és eufórikus szülésre.
Szeretettel várlak a jógaóráimon!