Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Jeck Ágnes

Jeck Ági

Hatha jóga


Két most már nagy fiú édesanyja vagyok. Több mint 20 éve dolgozom informatikusként, vagyis ülő munkát végzek, miközben sok stressz ér.

A mozgás mindig is része volt életemnek, szívesen úszom, biciklizem, túrázom, evezek, síelek, korcsolyázom stb. – erre két igen mozgékony fiam és férjem is inspirál.

Ennek ellenére régen sokszor éreztem magam fáradtnak, enerváltnak, ezért kerestem valami megoldást. Szinte azonnal rám talált a jóga, vagyis Ildi szórólapja, így egészen pontosan 2009.02.09-én elkezdtem nála jógázni, és azóta is rendszeres látogatója vagyok az óráinak. Bár az első időszakban többször előfordult, hogy megfájdult a derekam egy korábbi isiász következtében, így fontos volt, hogy megtanuljam hogyan vigyázzak magamra jógázás közben is. Ezért nagy hangsúlyt fektetek az óráimon arra, hogy védjük, vigyázzuk derekunkat.

A jógaoktatás gondolata már korábban felmerült bennem, mivel végzettségem szerint tanár vagyok és sok éve lelkes jógagyakorló. Barátaim kérésére kezdtem el jógaórákat tartani egy baráti csoportomnak. Időközben annyira megtetszett az oktatás, hogy Diószegi Ádámnál 2020-ban elvégeztem a hathajóga oktatói kurzust. Eddig főleg online órákat tartottam, ahol gyakorlóimat kameráikon keresztül figyelhettem, követhettem.

A sok éves jóga gyakorlásom során megtapasztalhattam, hogy a jóga nem csak energetizál, oldja a stresszt, segít az ülőmunka okozta helytelen testtartás kompenzálásában, fejleszti a testtudatot, jó kiegészítője más mozgásformának, erősíti az immunrendszert és még sorolhatnám, hanem egy igen kifinomult belső önismereti út, ami megmutatja, hogy a testünk és a lelkünk hogyan működik együtt és miként hat egymásra. Fontos az óráimon, hogy mindenki a saját belső utazását élje meg, vagyis nem az ászanák végrehajtásának kinézete számít, hanem hogy közben mit érzünk. Nagyon figyelünk a testi történésekre, ahol megtaláljuk saját határainkat, vigyázva, hogy ne ártsunk magunknak.

A test mellett a légzéssel és a figyelmünkkel is munkálkodunk harmóniát teremtve önmagunkban.

Várlak szeretettel online és élő óráimon

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, NMPT, meditáció

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu