Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Van kedved tárgyböjtölni?

2011.04.05.

A tavasz a megújulás, megtisztulás időszaka, amihez szorosan kapcsolódik a tudatos elengedés gyakorlása is, hiszen ahhoz, hogy létrejöjjön a változás, valami új megszülethessen, a régit el kell engedni.

 

A Húsvétra készülődés része, akár egy böjt beiktatása, akár a szélesebb körben megjelenő húsvéti nagytakarítás, ami látszólag nem igazán tűnik spirituális tevékenységnek, pedig… Ha elkezdjük fizikai szinten magunk körül rendezni a környezetünket, elengedjük, amire nincs szükségünk, rendet, tisztaságot, harmóniát teremtünk - és ezt nem mechanikusan, mint egy robot, hanem tudatosan átélve, valóban teremtve tesszük, - akkor lelki és szellemi téren is megélhetjük az elengedést, megtisztulást, megújulást.


 Többen tudjátok rólam, hogy lelkes „selejtező" vagyok. Jó ideje nem őrizgetem a dolgokat, ha valamire nincs szükségem, szívesen elengedem, hogy ezentúl örüljön neki valaki más. 


 Érdemes időnként átnézni a ruháidat, és ha valamit már évek óta nem hordtál, engedd el, lehet hogy 5 éve ez volt a kedvenced – ez a szín, ez a fazon, - de most már másra van szükséged, ezért nem hordod. Én a könyvekkel is így teszek – ha az utóbbi tíz évben nem olvastam el Báthory Erzsébet életét, hát valószínűleg ezentúl sem fogom. Hadd menjen – no nem a szemétbe, de oda ahol más rátalálhat. (Antikváriumban, ha nem vesznek át valamit, ingyen otthagyom). Érdemes ugyanezt az elvet követni a konyhai eszközök, bútorok, tisztítószerek stb. területén.


 Szinte születésünktől kezdve, egyre csak gyűjtögetjük a tárgyakat és ritkán válunk meg tőlük, pedig egy újfajta örömöt és szabadságot hoz, ha megtanuljuk elengedni amire nincs szükségünk – legyen az tárgy, vagy idejemúlt gondolkodásminta  - és mielőtt bármi újnak teret engedünk, gondoljuk át, hogy tényleg szükségünk van arra a bizonyos "dologra", vagy csak a pillanatnyi, múló vágyunk akar megtéveszteni. Így egy idő múlva valószínűleg kevesebb "dolgunk" lesz, és megtudjuk mit is jelent, hogy a kevesebb sokszor több...


 Remélem kedvet kaptál egy kis tisztító „tárgyböjthöz”, mely az előszobája lehet egy mélyebb szintű elengedésnek, megújulásnak, és mellette marad időd jóga órára is jönni :), ahol szintén megfigyelheted, hogy hogy viszonyulsz az elengedéshez - feszültség, érzetek, gondolatok, légzés.


 Várlak szeretettel: Varga Ildi

 

vissza

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, NMPT, meditáció

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu