Nehogy így járj :)

2016.01.18.

„A „megfőtt béka”-szindróma egy egészen különös biológiai jelenség leírására szolgál: ha egy békát egy tál meleg vízbe helyeznek, azonnal kiugrik abból. Elviselhetetlenül kellemetlennek találja a meleget, és reflexszerűen változtatni akar helyzetén. Ha azonban ...

ugyanazt a békát egy tál hideg vízbe rakják, majd a vizet lassan, fokozatosan melegítik, akkor a béka szinte megfőzhető. Az ok: egyszerűen nem érzékeli a víz hőmérsékletének fokozatos változását.” 


Van az életedben olyan terület, amivel kapcsolatban azt érzed, hogy nem az igazi, de azért nem olyan rossz? Megoldod a kis problémákat, míg nem igazán fájnak, vagy pont azért vársz, mert nem igazán fáj még? Kevesebb öröm a napjaidban, kevesebb meghittség egy kapcsolatban, néhány felszedett kiló… talán nem nagy dolgok, és olyan nehéz tenni a változásért, mikor még nem annyira vészes a helyzet, és elhiszed, hogy talán még minden magától is megoldódhat.  

Aztán eltelik néhány év, és magad sem tudod, mikor történt, hogy szinte észrevétlenül hozzászoktál ahhoz, amit nem akarsz, és a megszokott kellemes langyossága többé nem enged, és menthetetlenül „megfősz”.

Észreveszed, ha ugranod kell? Ugrasz? :)

Havi programok: az eredeti hírlevélben 

 

 

vissza