Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Korona, glória, kopasz fejtető ...

2010.08.04.

A korona csakra (szahaszrára) a fejtetőnél található, és ahogy a színskála minden színe a fehérben egyesül, úgy egyesülnek az alsóbb csakrák energiái a legfelső csakrában.

 

A legmagasabb tudatállapot kapcsolható e központhoz, aminek jelentőségére, a tudat fejlettségére utal az uralkodók koronája, a fejtető leborotválása egyes szerzetesrendeknél, a zsidó hagyományban a kis sapka (kipa) hordása, a szenteknél a glória jelenléte.

Ebben a csakrában valójában soha nem jönnek létre zárlatok, e központ csak fejlett, vagy kevésbé fejlett lehet. Amikor a korona-csakra kezd megnyílni, tudatunk tökéletesen lenyugszik és megnyílik. Ilyenkor egyre gyakrabban élünk meg olyan pillanatokat, amikor megszűnik a szakadék belső lényünk és a külvilág között, létrejön az egység, összeolvad a lelkünk Istennel / a Mindenséggel / az Univerzummal, megélve a teljes felszabadulás, a tökéletes szabadság állapotát.
A csecsemők kutacsa életük első 9-24 hónapjában még nem nőtt össze, így a gyerekek földi életük első időszakát az osztatlan egység tudatában élik meg.

A belső világban való elmerülés, a csend zenéjének hallgatása, a tér határtalanságának megélése, a távoli égbolt nézésében való elmerülés, vagy egy hegycsúcsról való önfeledt szemlélődés, mind-mind segíthetik az egység élményének megélését, a korona csakránk megnyílását.

Mivel a felsőbb központoknál inkább a mentális gyakorlatok kerülnek előtérbe, így ebben a hónapban, egy korona csakrára irányuló meditáció lesz a visszatérő gyakorlat, és persze a fejenállást se hagyjuk ki, biztos, ami biztos… :)

Ősszel pedig egy külön program keretében, mind a hét csakránkat "jógáztatjuk", és az állapotuk felmérésére is sor kerül. Részletek hamarosan…

…addig is várlak szeretettel ebben a hónapban is: Varga Ildi

vissza

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, NMPT, meditáció

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu