Karácsonyi szösszenet...

2012.12.21.

"A szeretet karácsonykor a szobában van, és akkor lehet meghallani, ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását."



A karácsony és a téli napforduló - a fény születésének az ünnepe - nagyon közel állnak egymáshoz időben és szellemiségben egyaránt.

Ilyenkor jár a legalacsonyabban a Nap, ilyenkor a leghosszabb az éjszaka, a legmélyebb a sötétség, csendesség, mozdulatlanság, jó időszak ez a befelé figyelésre. Aztán újra hosszabbodnak a nappalok, teret adva a fénynek, a reménynek, a megújulásnak.

Ezt belsővé tehetjük, megélhetjük, kibonthatjuk vagy tudomást sem véve róla, hagyhatjuk hogy elvonja a figyelmünket a külvilág hangos, agyonvilágított vásári forgataga, a kinek mit vegyek feszültsége, rohanása.

Keress egy helyet, ahol nincs zenebona, nincsenek fények, állj meg egy kicsit, élvezd a csendet, és a puha sötétség békéjét. Hagyd, hogy ez elvezessen a belső fényedhez, ami által kapcsolatba kerülhetsz a Mindenséggel, a legjobb önmagaddal, a valódi önvalóddal, a szeretettel, ami "karácsonykor a szobában van, és akkor lehet meghallani, ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását” :)

Boldog, békés, belső fényes karácsonyt kívánok!

Varga Ildi

vissza