Csiga perspektíva

2016.05.29.

Engem mindig elbűvöl, hogy egy adott állapotot az emberek hányféleképpen tudnak megélni...


Két csiga beszélget.
“Neked mi az életmeséd?”
“Elátkoztak, s ezért ragacsos nyálat húzok szerteszét, közben meg cipelhetem a házam! Szenvedés ez, barátom.”
“Nos, én máshogy látom”– szólt a másik csiga.
“Fénylő selyemszőnyeget terítek le folyton, mindig máshol vagyok, de mindenhol otthon.”
(forrás: boldogsagtervezes.hu)


Nézőpontok. Te hányféle nézőpontból tudod szemlélni önmagad, az életed vagy egy konkrét szituációt? Érzed-e a látásmódod határait és ilyenkor beengedsz-e más szempontokat vagy makacsul ragaszkodsz a megszokott helyzetedhez, ahonnan éled az életed?


Engem mindig elbűvöl, hogy egy adott állapotot az emberek hányféleképpen tudnak megélni. Ami az egyiknek nehézség, a másiknak egy új lehetőség. Ami az egyiknek unalmas, a másiknak nyugalmas. A nehéz is lehet könnyed és a könnyűtől is lehet szenvedni. 

Mit adhat, ha más szemével is tudsz és mersz látni? Lehet, hogy van amit ugyanolyannak látsz és így még jobban elköteleződsz a sajátod álláspontod mellett? Lehet, hogy árnyalja, finomítja, gazdagítja azt, ahogy eddig vélekedtél valamiről vagy esetleg arra késztet, hogy teljesen átértékeld a dolgokat?  


Ezeket a nézőpontváltásokat nap mint nap megélhetjük, akár jógaórán is. Milyen érzés fának lenni? Kobrának? Esetleg trikonászanának? Milyen Neked, nekem vagy valaki másnak? Milyen volt tegnap és milyen ma?
... és akkor most jó vagy rossz csigának lenni?

aktuális programok... a kiküldött hírlevélben

vissza