Az a rabszolga igazán...

2021.09.22.

Hallottam egyszer egy történetet, miszerint az őserdő közelében építettek egy gyárat, aminek a működéséhez a környékbeli bennszülöttek munkaerejére is számítottak. Igen ám, de az őslakosok pár hét munka után otthagyták a gyárat és visszamentek a falujukba, mert a megkeresett csekélyke fizetésükből mindent meg tudtak venni, amire csak vágytak, így nem volt értelme tovább dolgozniuk.

A gyár vezetése, megoldást remélve, prospektusokat juttatott a helyi családokhoz, hogy újabb és újabb vágyakat ébresszenek bennük. Hatott a varázslat, az emberek visszatértek a gyárba és azóta is kergetik végtelen vágyaik folyamát...

Te, hogy vagy ezzel? Észreveszed, amikor manipulálni akarnak, vagy manapság ez már annyira kifinomult, annyira természetes, hogy fel sem tűnik? Valami tetszik, értékesnek, követendőnek tartod, áldozatot hozol érte... De miért is? Tényleg, ott legbelül is azt érzed, hogy ez fontos neked? Erre vágynál magadtól is, vagy inkább a tanult minták, a társadalmi kondicionálás, az üzleti érdekek terelgetnek észrevétlenül? Persze, közben ringathatod magad abban a hitben, hogy szabadon döntesz, de „Az a rabszolga igazán, aki szabadnak hiszi magát, holott nem az." (Goethe)

Nem könnyű ezeket a rejtett erőket felismerni, és még nehezebb függetlenedni tőlük, de ha képes vagy befelé figyelni ...

Úgyhogy, le a láncokkal! :) Ha szívesen finomítanád a befelé figyelésed a Jógastúdió békés nyugalmában, gyere, szeretettel várunk! – de semmi manipuláció, csak ha Te is akarod. :)
V.I.

Programok, a kiküldött hírlevélben. Ha Te is szeretnél kapni, itt feliratkozhatsz :)

vissza