Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Janu sirsászana

 

Janu sirsászana – amikor a térd (janu) és a fej (sirsa) találkozik, abból egy szép meghajlás lesz :)

Az irányítást, racionalitást képviselő fej, az alázatot szimbolizáló térdhez közelít. Nagy felülettel kapcsolódok a talajhoz, az arc és a törzs elülső része is erre felé fordul, nincs kifelé, csak befelé, lefelé. Van ebben valami biztonságos védettség, nyugalom.


Jólesőn nyújtózik a testem hátulsó oldala, a lábam és a hátam is. Aztán kicsit bezárva kezdem érezni magam, megjelenik némi ellenállás. Vajon sikerül elengedni? Mély kilégzés, mentálisan azon a ponton keresztül, ahol az ellenállást érzem. Várok, figyelem a légzésem, és a következő kilégzéssel fizikailag finoman lejjebb hajolok. Már nem is vagyok bezárva. Az elfogadás, és az elengedés meghozta a szabadságot.


… és ha nem tudsz mélyre hajolni, akkor vajon az alázat gyakorlásával van problémád, vagy csak a combhajlítód merev? Ó, jaj, nehéz kérdés. :) De a lényeg, hogy nem erőltetni ám puputevén, csak szép hosszú háttal, billentve a medencét, a kevésbé látványos, sokszor hasznosabb.


Mentálisan nyugtató, pihentető ászana, jól megnyújtóztatja a láb hátulsó részét, ami bizony a sok üléstől galádul megrövidülhet, valamint az emésztésre is jó hatással van.
V. I.

vissza

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, NMPT, meditáció

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu