Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Programok

Meditáció alapozó tanfolyam indul - bevezető a gyakorló csoportba :)

Meditáció alapozó tanfolyam indul - bevezető a gyakorló csoportba :)

"Aki kifelé figyel álmodik, aki befelé figyel ébred " (Jung)
A meditáció és én, nem lettünk rögtön barátok. Főleg, ami az ülő meditációt illeti. Sokszor nekifutottam, mire a feszült várakozásból megszületett a könnyed jelenlét, a nyugodt derű állapota, az itt és most varázsa. Csak az van, ami van ...

tovább
További bejegyzések

Jóga Veresegyházon - a hét minden napján

KÉPZELD EL, HOGY CSAK MAGADRA FIGYELSZ...

nyugodt és energikus vagy, jól érzed magad a bőrödben, és ezt a környezetedre is kisugárzod...

Gyere, támogatunk, inspirálunk utadon!

Ha először jössz, kérlek katt ide :)


"Ahogy a lélek hat a testre, úgy hat a test a lélekre" (Yesudian)

Ugye megfigyelted már, hogy ha belső világodban minden „rendben” van,  akkor a tested sem fog különböző nyugtalanító tüneteket produkálni. Ellenben, ha ideges, túlhajszolt, elégedetlen, szorongó vagy, akkor ezt előbb-utóbb a tested is tükrözni fogja.

A test oldaláról is megvilágíthatjuk a kérdést. Ha testeddel megfelelően bánsz, jó minőségű „üzemanyaggal” látod el, az aktivitás és a pihenés egyaránt teret kap, néha kicsit kényezteted magad – akkor a jó testi közérzet a lelkiállapotodat is javítani fogja.

A túlhajszoltság, az ülő életmód tipikus velejárója a görbe hát, zárt mellkas, előreeső, felhúzott vállak, általában a fej is előre tolódik, de vajon követi-e a fejedet a szíved?
Ha leengeded a vállad, azt vajon csak az izmaid fogják megköszönni, vagy a lelked is könnyebbé, szabadabbá válik? Hogy érzékeli ezt a környezeted, lehet, hogy nyitottabbnak, magabiztosabbnak fognak érzékelni? 
Ha van tér a mellkasodban, az hat-e a szívedre, az érzelmek szabad áramlására?
Ha fáj a gerinced, összenyomódnak a porckorongok, akkor szinte mindig lelki szinten is megfigyelhető a túlterheltség, a nyomás. Ha teret hozol létre a gerincedben, igényed lesz rá, hogy teret hoz létre az életedben is.

Vajon mi volt előbb, az érzés a lelkedben, hogy nem kapsz levegőt, vagy a nyomott, görbe testtartás, amelyben fizikailag is akadályozott a légzésed? Megfigyelted már, hogy mikor zaklatott vagy, akkor a légzésed is gyorsabb, szabálytalanabb, és ha megnyugszik a légzés az elme is csendesebbé válik?

 ... és hosszasan sorolhatnám :)

A legtöbb ember olyan, mintha összegyűrték volna, az életmódjával fogságban tartja a testét, és a a teste is fogságban tartja őt.

Ha a lélek felől keresel megoldást és különféle technikákkal, lelki tréningekkel "dolgozol magadon" akkor a belső változást előbb-utóbb a test is követné, de… A hosszú időn át fennálló rossz testtartás következtében a test csak nagyon késve képes – ha  egyáltalán képes – követni a belső átalakulást. Így a régi, berögzült testtartás folyamatosan újraéleszti a régi lelki beállítódást, ami erősen lelassítja, megnehezíti a változást.

Ha csak testi problémaként kezeled a dolgot és megpróbálod nyújtással, erősítéssel javítani a tartást, kétségtelen hogy a belső tartásban is elindulnak változások, de ez szintén csak „félmegoldást” eredményez, mivel az „új” tartás nem azonos a belső világgal, így hosszú távon nem tartható fent a lelki tényezők figyelembevétele nélkül.

A jóga-utak közül a hatha jóga, a testtartás, a mozgás és az idegrendszer állapotának szoros összefüggésére épít. A gyakorlásában elengedhetetlen a befelé figyelés, az önmegfigyelés, ami segíti, hogy mélyüljön az önismereted, és képes legyél hatékony változást előidézni testi, lelki és mentális síkon egyaránt. 

Egy kis tapasztalás? Gyere, szeretettel várunk!

Válassz óráink közül :)

 

 
Jóga terem - jóga Veresegyházon

 

 

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, NMPT, meditáció

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu