Hatha Jógastúdió - Jóga Veresegyházon

Programok

Do-in szombat: Tél - február 16-án, 10-12 óráig

Tudod, hogy
- mi a kapcsolat a hólyag, a vesék, a csontok és a fülek között?
- milyen íz és milyen ételek tartoznak a víz elemhez?
- miért jó, ha mozgékony a medencéd, a csípőd?
- mi az életesszencia és hol tárolódik?

tovább

NMPT tanfolyam - természetes mozgásminta tréning, február 8-tól, márc.22-től

NMPT tanfolyam - természetes mozgásminta tréning, február 8-tól, márc.22-től

Ha Te is szenvedsz az ülőmunka gyötrelmeitől,
ha hiába küzdesz a nyak, váll, derékfájással,
ha neked is eleged van abból, hogy a legtöbb módszer csak ideig-óráig hat, akkor ez az üzenet neked szól.

tovább
További bejegyzések

Jóga Veresegyházon - a hét minden napján

KÉPZELD EL, HOGY CSAK MAGADRA FIGYELSZ...

nyugodt és energikus vagy, jól érzed magad a bőrödben, és ezt a környezetedre is kisugárzod...

Gyere, támogatunk, inspirálunk utadon!

Ha először jössz, kérlek katt ide :)


"Ahogy a lélek hat a testre, úgy hat a test a lélekre" (Yesudian)

Ugye megfigyelted már, hogy ha belső világodban minden „rendben” van,  akkor a tested sem fog különböző nyugtalanító tüneteket produkálni. Ellenben, ha ideges, túlhajszolt, elégedetlen, szorongó vagy, akkor ezt előbb-utóbb a tested is tükrözni fogja.

A test oldaláról is megvilágíthatjuk a kérdést. Ha testeddel megfelelően bánsz, jó minőségű „üzemanyaggal” látod el, az aktivitás és a pihenés egyaránt teret kap, néha kicsit kényezteted magad – akkor a jó testi közérzet a lelkiállapotodat is javítani fogja.

A túlhajszoltság, az ülő életmód tipikus velejárója a görbe hát, zárt mellkas, előre eső, felhúzott vállak, általában a fej is előre tolódik, de vajon követi-e a fejedet a szíved?
Ha leengeded a válladat, azt vajon csak az izmaid fogják megköszönni, vagy a lelked is könnyebbé, szabadabbá válik? Hogy érzékeli ezt a környezeted, lehet, hogy nyitottabbnak, magabiztosabbnak fognak érzékelni? 
Ha van tér a mellkasodban, az hat-e a szívedre, az érzelmek szabad áramlására?
Ha fáj a gerinced, összenyomódnak a porckorongok, akkor szinte mindig lelki szinten is megfigyelhető a túlterheltség, a nyomás. Ha teret hozol létre a gerincedben, igényed lesz rá, hogy teret hoz létre az életedben is.

Vajon mi volt előbb, az érzés a lelkedben, hogy nem kapsz levegőt, vagy a nyomott, görbe testtartás, amelyben fizikailag is akadályozott a légzésed. Megfigyelted már, hogy mikor zaklatott vagy, akkor a légzésed is gyorsabb, szabálytalanabb, és ha megnyugszik a légzés az elme is csendesebbé válik.

 ... és hosszasan sorolhatnám :)

A legtöbb ember beszűkült, összenyomott, az életmódjával fogságban tartja a testét, és ezért a teste is fogságban tartja őt.

Ha a lélek felől keresel megoldást és különféle technikákkal, lelki tréningekkel "dolgozol magadon" akkor a belső változást előbb-utóbb a test is követné, de… A hosszú időn át fennálló rossz testtartás következtében a test csak nagyon késve képes – ha  egyáltalán képes – követni a belső átalakulást. Így a régi, berögzült testtartás folyamatosan újraéleszti a régi lelki beállítódást, ami erősen lelassítja, megnehezíti a változást.

Ha csak testi problémaként kezeled a dolgot és megpróbálod nyújtással, erősítéssel javítani a tartást, kétségtelen hogy a belső tartásban is elindulnak változások, de ez szintén csak „félmegoldást” eredményez, mivel az „új” tartás nem azonos a belső világgal, így hosszú távon nem tartható fent a lelki tényezők figyelembe vétele nélkül.

A jóga-utak közül a hatha jóga a testtartás a mozgás és az idegrendszer állapotának szoros összefüggésére épít. A gyakorlásában elengedhetetlen a befelé figyelés, az önmegfigyelés, ami segíti, hogy mélyüljön az önismereted, így képes hatékony változást előidézni testi, lelki és mentális síkon egyaránt. 

Egy kis tapasztalás? Gyere, szeretettel várunk!

Válassz óráink közül :)

 

 
Jóga terem - jóga Veresegyházon

 

 

Megosztás

Kapcsolat

Hatha Jógastúdió

Jóga Veresegyházon

Fő út 39. 2. emelet


hatha jóga, dinamikus jóga, vinyasa flow jóga, ezüst jóga 60+, jin jóga, gerinctorna, pilates, do-in, NMPT

 

Tel: 30-44-55-641

 

E-mail: info@hathajoga.hu